(به گرجی: ქართული ენა، کارْتولی اِنا) زبان مردم گرجی و زبان رسمی کشور گرجستان است.
زبان گرجی یکی از زبانهای قفقازی و از خانوادهٔ زبانهای کارتولی میباشد. این زبان با خط گرجی نوشته میشود که یکی از ۱۶ سیستم نوشتاری دنیا است.
قدیمیترین کتیبهٔ کشف شده از زبان گرجی، نوشته شده به نخستین الفبای گرجی یعنی آسومتاورولی و مربوط به سدهٔ یکم پیش از میلاد مسیح است.
زبان گرجی
زبان گرجی در شمار زبانهای قفقازی است و زبانهای قفقازی به آن دسته از زبانها گفته میشود که در منطقهٔ قفقاز بین دریای سیاه و دریای خزر با آن ارتباط برقرار میشود.
زبانهای قفقازی را از دیدگاه طبقهبندی منطقهای میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
منطقهٔ شمال غربی قفقاز که شامل زبانهای قفقازی شمال غربی میشود.
منطقهٔ شمال شرقی قفقاز که شامل زبانهای ناخوداغستانی میشود.
منطقهٔ جنوب قفقاز که شامل زبانهای کارتولی میشود.
خط گرجی
خط گرجی یکی از قدیمیترین سیستمهای نوشتاری جهان است. با استناد به کتاب باستانی «سرگذشت کارتلی»، خط گرجی به وسیلهٔ پارناواز یکم پادشاه گرجستان باستان اختراع شده است.
یکی از قدیمیترین سنگنبشتههای گرجی به وسیلهٔ کوربو باستانشناس ایتالیایی در فلسطین کشف شده است و تاریخ کتابت آن در حدود سال ۴۳۳ میلادی تعیین گردیده است؛ و یکی دیگر از قدیمیترین سنگنبشتههای گرجی بر دیوار کلیسای بولنیسی واقع در جنوب گرجستان وجود دارد و تاریخ کتابت آن به سال ۴۹۲ میلادی تخمین زده شده است. در اکتشافات اخیر در ایالت کاختی گرجستان نیز اشیایی به دست آمده است که درحدود ۱ قرن پیش از میلاد مسیح بر روی آنها جملات کوتاهی با الفبای گرجی نوشته شده است.